Controlepaal zonder flits pakt elke hardrijder
Proefdraaien

De verboden radardetectors herkennen de digitale paal niet. De nieuwe camera is in gebruik genomen in Zwolle en Ankeveen, nadat eerder op de A2 werd proefgedraaid. Binnen een jaat volgt de rest van het land en worden 1300 nieuwe snelheidsmeters geplaatst. Ongeveer 400 flitspalen worden niet vervangen, omdat ze op de verkeerde plekken staan. Eigenaar van de palen, Bureau Verkeershandhaving van het openbaar ministerie (BVOM), ziet grote voordelen. “Weggebruikers trappen niet meer plotseling op de rem. Omdat er voor hen iemand duidelijk zichtbaar wordt geflitst”, zegt woordvoerder Leo Maat. “De analoge flitspaal was redelijk oneerlijk. De voorste werd geflitst en de rest remde tijdig af. Dat kan straks dus niet meer.”

De digitale palen zorgen ervoor dat een foto van een hardrijder binnen luttele seconden bij de politie is. De automobilist krijgt de bon daardoor sneller op de deurmat. “Nu hoeft er geen rolletje meer uit het apparaat te worden gehaald. Voorheen moest je ongeveer acht weken op de bon wachten, nu wordt die wachttijd bijna gehalveerd. “

Daarnaast denkt het BVOM dat het geweld tegen flitspalen afneemt nu bestuurders niet langer zelf kunnen vaststellen of ze op de bon zijn geslingerd.
Welkom
Over Inforad
  • Nieuws
  • In de media


  • Design by Infografika
    Products photos: D.Venzal
    Copyright © 2005 - 2024 INFORAD. All rights reserved.