Wij zijn de radarkampioen!
AMSTERDAM - Nederland is nummer twee als het gaat om het aantal flitskasten langs de (snel)wegen. Michelin telt er 1471. Alleen Engeland telt er met 4139 veel meer, maar dat land is natuurlijk veel groter. Voor de rest zijn wij de trotse radarkampioen. BelgiŽ telt 185 palen, Frankrijk 1029, ItaliŽ 1090, Zweden 904. Michelin telde de palen in 14 EU-landen op en kwam op 12206 flitskasten. Lichtenstein telt maar vijf flitskasten . Dus als u met uw koffer zwart geld daar arriveert (of juist weer vertrekt), let op de camera want die legt keihard vast wie te hard rijdt.
Nieuwe tarieven verkeersboetes bekend

Inhalen op een zebra of het passeren van een tram waar mensen uitstappen, gaat vanaf 1 april 240 euro kosten. Uw mobieltje vasthouden in de auto: 150 euro. Ook het flitsen wordt prijziger. Dat blijkt uit het nieuwe tariefoverzicht verkeersovertredingen van het ministerie van Justitie.

Dat de boetes met gemiddeld 20 procent omhoog gaan, werd afgelopen Prinsjesdag al aangekondigd. Nu zijn de daadwerkelijke tarieven echter bekend. De stijging is nodig om de Rijksbegroting rond te krijgen. Bij het opstellen van de begroting is men ervan uitgegaan dat de boete-opbrengst met 90 miljoen zou stijgen. Dat kan alleen wanneer de tarieven met gemiddeld 20% omhoog gaan.

De vorige verhoging dateert van 1 januari 2006. Afgelopen jaar handelde Justitie ruim 12,5 miljoen zaken af, waarvan circa 9 miljoen snelheidsovertredingen. Dat leverde de Staat ruim een half miljard euro op. De komende jaren zal het aantal verkeersovertreders die gepakt worden met nog een miljoen stijgen, is de verwachting.
Fors meer boetes door trajectcontroles

Uitgegeven op maandag 11 februari 2008

(Novum) - De negentien trajectcontroles in Nederland hebben vorig jaar voor ruim tweeŽnhalf miljoen boetes gezorgd. Dat zijn er zo\'n achthonderdduizend meer dan in 2006. Opgeteld gaat het om een kleine 76 miljoen euro aan boetes. Dat laat het Bureau Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie maandag weten.

Een procent van de passanten op de trajecten rijdt te hard, terwijl dat bij andere wegen volgens het bureau vijftien tot twintig procent is. \"Automobilisten weten dat de pakkans honderd procent is\", licht een woordvoerder toe. Het bureau is enthousiast. \"Gemiddeld is de boete 29 euro per overtreding, dus het gaat niet om grove overtredingen.\"

Dat het aantal boetes op de trajectcontroles toch hoger ligt dan in 2006, toen ruim 1,7 miljoen boetes werden uitgedeeld, komt volgens de woordvoerder doordat enkele trajecten pas halverwege 2006 in gebruik zijn genomen. Vorig jaar zijn er geen nieuwe trajecten bijgekomen. Over het huidige jaar wordt een daling van het aantal overtredingen verwacht, omdat dit jaar geen nieuwe trajectcontroles op de rol staan. \"Hoogstens een in december. Maar dat zijn nog voorzichtige plannen.\"

Bij een trajectcontrole wordt de gemiddelde snelheid over een grotere afstand gemeten. Hierdoor is er minder kans op een boete als een automobilist eventjes te hard rijdt.
Welkom
Over Inforad
  • Nieuws
  • In de media


  • Design by Infografika
    Products photos: D.Venzal
    Copyright © 2005 - 2022 INFORAD. All rights reserved.