Record flitsboetes
Het jaar 2007 zal een record van tien miljoen snelheidsboetes opleveren, waarvan 71,5 procent voor de kleinste overtreding. Dit verwacht de verkeerspolitie op basis van cijfers van de eerste tien maanden. Maar verkeersofficier Koos Spee heeft goed nieuws: \"De top is bereikt.\" Volgens Spee blijft het aantal trajectcontroles het komend jaar gelijk en houden er evenveel agenten verkeerscontroles als dit jaar. Aangezien automobilisten zich steeds beter aan de snelheid houden, zal het aantal boetes in 2008 waarschijnlijk dalen, stelt hij.


\"Het gaat de goede kant op. Mensen die veel te hard reden, zijn langzamer gaan rijden. Daarom stijgt het percentage dat een kleinere overtreding beging\", zegt de verkeersofficier, hoofd van Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM).


De politie schrijft dit jaar een recordaantal boetes uit voor kleine snelheidsovertredingen. Ten opzichte van 2006 worden dit jaar 828.000 bonnen meer genoteerd voor vier tot tien kilometer per uur te hard rijden.


De stijging die dit jaar nog plaatsvond komt vooral door inzet van trajectcontroles. In 2005 was het aantal boetes door trajectcontroles 700.000 en een jaar later 1,9 miljoen. Dit jaar groeit dat naar 2,4 miljoen bonnen. Spee ontkent dat de politie een bonnenfabriek is: \"We zijn niet uit op een quotum, maar op vergroten van het gevoel gepakt te kunnen worden voor te hard rijden.\"


De VVD-fractie in de Tweede Kamer uitte onlangs nog haar ongenoegen over de \'flitswaanzin\' en wil dat alle boetes op het hoofdwegennet voor minder dan twaalf kilometer te hard worden geschrapt.
Welkom
Over Inforad
  • Nieuws
  • In de media


  • Design by Infografika
    Products photos: D.Venzal
    Copyright © 2005 - 2024 INFORAD. All rights reserved.